Vánoce = obžerství
I když se snažím jíst střídmě, období Vánoc je prostě mega nálož oproti běžným porcím na talíři, i když vím, že mi bude špatně a budu nafouklá jako balón.
Nemám to srdce ani rodičům, natož prarodičům odmítnout rybí polívku, se kterou se tolik připravovali a myslí, že letos jí mají nejlepší. Mladší sourozence, kteří se musí pochlubit cukrovím a nezáleží, zde jde o 27 letou sestru nebo 10 letého bratra. Všichni ukazují své výtvory se slovy: " Dělej ochutnej!". A to nemluvím o kilech bramborového salátu, kaprech, kachnách a kuřatech. Zabalených řízcích a chlebíčcích, protože tady se to nesní a večer si určitě rádi dáte. No dáme, jednak máme vytahaný žaludky a druhak nesnáším vyhazování jídla. A tak se pak víc než kdy jindy těším domů, na něco lehkého jako je třeba salát k večeři. Jedna z mých oblíbených kombinací je:
Rukola nebo polníček (nebo jejich směs)
Brokolice - syrová, ta je dokonce pro organismus lepší než po tepelné úpravě
Jablka nebo hrušky
Granátové jablko
Sýr - s méně výraznou chutí - mozzarella, eidam
I když se snažím jíst střídmě, období Vánoc je prostě mega nálož oproti běžným porcím na talíři, i když vím, že mi bude špatně a budu nafouklá jako balón.
Nemám to srdce ani rodičům, natož prarodičům odmítnout rybí polívku, se kterou se tolik připravovali a myslí, že letos jí mají nejlepší. Mladší sourozence, kteří se musí pochlubit cukrovím a nezáleží, zde jde o 27 letou sestru nebo 10 letého bratra. Všichni ukazují své výtvory se slovy: " Dělej ochutnej!". A to nemluvím o kilech bramborového salátu, kaprech, kachnách a kuřatech. Zabalených řízcích a chlebíčcích, protože tady se to nesní a večer si určitě rádi dáte. No dáme, jednak máme vytahaný žaludky a druhak nesnáším vyhazování jídla. A tak se pak víc než kdy jindy těším domů, na něco lehkého jako je třeba salát k večeři. Jedna z mých oblíbených kombinací je:
Rukola nebo polníček (nebo jejich směs)
Brokolice - syrová, ta je dokonce pro organismus lepší než po tepelné úpravě
Jablka nebo hrušky
Granátové jablko
Sýr - s méně výraznou chutí - mozzarella, eidam
Na zálivku - olivový olej, sůl, med, sušená bazalka
I můj muž je moc rád, že pár dní bude večeřet něco lehčího než přijde letos ještě jedna žranice a to na Silvestra.
Komentáře
Okomentovat