Domácí Kdoule
Podzim je v plném proudu a matka příroda ukazuje jakou mocnou čarodějkou je, těch barev až oči přecházejí. A to je ten správný čas, kdy přijde na řadu sklizeň KDOULÍ.
Toto ovoce přímo vybízí ke zpracování, za syrova je nepoživatelné a nejspíš byste kdoulí mrskli o zem, jako marmeláda je naprosto famózní - však také díky ní máme slovo marmeláda (marmelo je kdoule portugalsky). Kdoule se dále používají na výrobu pálenky a naše babičky je pro svou krásnou citrusovou vůni schovávaly do skříní na provonění prádla.
Na výrobu marmelády budeme potřebovat:
1 kg oloupaných a jádřinců zbavených kdoulí
0,5 kg cukru
1 citrón
Toto ovoce přímo vybízí ke zpracování, za syrova je nepoživatelné a nejspíš byste kdoulí mrskli o zem, jako marmeláda je naprosto famózní - však také díky ní máme slovo marmeláda (marmelo je kdoule portugalsky). Kdoule se dále používají na výrobu pálenky a naše babičky je pro svou krásnou citrusovou vůni schovávaly do skříní na provonění prádla.
Na výrobu marmelády budeme potřebovat:
1 kg oloupaných a jádřinců zbavených kdoulí
0,5 kg cukru
1 citrón
Komentáře
Okomentovat