- 500 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- dvě lžičky soli
- 300 ml vlažné vody
- žampióny
Není nic lepšího než čerstvé domácí pečivo. Toto je jeden z mých oblíbených a hlavně osvědčených receptů.
Rozdrobené droždí rozmícháme vidličkou s trochou teplé vody. Přidáme olivový olej, sůl, zbytek vody a přisypáváme mouku a propracováváme dokud nevznikne mírně lepivé vláčné těsto. Rozdělíme na tři bochánky, které necháme na teplém místě minimálně hodinu kynout.
Těsto znovu propracujeme, dáme do olivovým olejem vymazané formy a ještě jednou necháme na půl hodinky vykynout. Rozehřejeme si troubu, bochan potřeme olivovým olejem, propícháme vidličkou, poházíme žampióny (popřípadě olivami, sušenými rajčaty, co kdo rád) a v troubě pečeme dozlatova.
Naše forma na pečení bábovek s rovným dnem o průměru 20 cm
Komentáře
Okomentovat