Přeskočit na hlavní obsah

Vítání chlebem

Ještě minulý týden mi dlouhodobé meteorologické předpovědi 
přišly opravdu neuvěřitelné. Dle modulů má krutá zima odkráčet jak přikráčela a v neděli bude místy až plus 15°C. Hahahaha.
K těmto absurdním předpovědím se přidal úterní sníh, který se statečně alespoň u nás po troškách držel až do středy. Ladovská zima opět potrápila řidiče, silničáři už sníh nečekali a děti ještě naposled vyvětraly boby a sáně.   Ale ejhle moduly se nemílily a dneska  bylo vážně na teploměru plus patnáct i víc. Škoda větru, aby bylo i pocitově plus patnáct i víc, protože ve stínku když zadulo to úplně tak veselý nebylo. Nicméně jaro nám pomalu ukázalo, na co se můžeme těšit a že za pár dní už přijde kralovat.
Vždycky jsme nedočkavě čekali na tyhle první teplejší dny, vyrazili jsme na chatu a vytáhli gril. Žádné práce na zahrádce, všechno se nechá ještě zazimované, jen se něco ugriluje. Na pár hodin se vystaví ksichtík sluníčku, vlasy se nechají načichnout od kouře a žaludku se připomene ta chuť masa, kterou si v zimě doma nevykouzlíte. Místní domorodce libá vůně masa často přilákala a i když možnost uspořádat si táborák na vlastní zahradě mají celoroční, na té naší to prostě chutná jinak a líp.  
A tak jsme dneska vyrazili. Jen to vítá
ni jara bylo letos jiné. Takové klasičtější, tradičnější -  domácím chlebem a solíNo kecám místo soli byl k chlebu hummus, ale chleba byl vážně domácí, do jehož přípravy a pečení jsme naprosto propadli. Na zahradě jsme vytáhli křesílka a stolek, cpali se chlebem a nechali si prohřívat kosti od sluníčka.
Domorodce to nepřilákalo, ani vlasy nenačichly, ale najíst se venku po těch posledních mrazivých dnech bylo prostě skvělé.

Vychutnejte si MD Blog jako Android aplikaci 

Registrace novinky z blogu zde 


MD Blog moje mateřství uveřejňuje články na téma děti, móda, fitness a cvičení, fotografování,  vaření a recepty, výlety, recenze na produkty, novinky i videa, zprávy, jídlo, rady, tipy i triky 


Komentáře

Oblíbené

Hop a je tu lidop

Nedílnou součástí vánočních svátků bylo tak jako každý rok jídlo.
Od vánočky, smaženého kapra přes kachnu se zelím a knedlíkem, po chlebíčky s kopou cukroví. Prostě nic, co bych mohla svému prťouskovi nabídnout do bříška. V příkrmech jedeme už nějakou dobu, všechno zatím vařím doma, čerstvé a v množství, které se zpucne hned ten den. Takže jak zkombinovat zdravé vaření pro Emilku s obžerstvím, kterého se budeme účastnit my na návštěvách po babičkách? Jedním řešením je uvařit pro malou na místě - no nevím, jestli byť je to v rodině, by to bylo vhodné. Druhým elegantnějším řešením je termoska. Už když jsme začali s příkrmy, jsem pokukovala po něčem, v čem bych mohla připravené jídlo brát s sebou, jelikož bylo jasné, že nastane situace kdy v čase oběda nebudeme doma. Samozřejmě by stačila nějaká plastová uzavíratelná dóza, myslela jsem však i na výlety do míst, kde jídlo nepůjde ohřát. A tak se mi čím dál víc líbil nápad pořídit termosku. Design značky Skip hop se  mi moc líbí a tak mé …

Zámek Berchtold

Se začátkem dubna začala i turistická sezóna.
Své  dveře návštěvníkům pomalu otvírají památky, hrady, zámky, rozhledny a mnoho dalších zajímavých míst, která stojí za návštěvu. Nakloněno výletům je hned od začátku sezóny i počasí a tak nic nebrání vyrazit. Ale kam?! V Čechách je tolik krásných míst, tak které vybrat?  S tím by Vám mohly poradit pravidelné tipy na výlet s MD blogem.
Prvním tipem na výlet je Hotel zámek Berchtold. V malebném Ladově kraji přímo v Kunicích - Vidovicích  nedaleko Prahy naleznete místo odpočinku, zážitků a poznání.
Na jednom místě si zde romantické duše  užijí klidnou procházku lesem, prohlídku malého muzea a zámku a vše zakončí příjemným posezením na zámecké terase. Milovníci aktivně strávených volných chvilek si vyberou ze široké nabídky sportovního centra a rodiny s dětmi, jako jsme my, tady budou jako v ráji. Miniatury českých  památek, minizoo nebo dětské hřiště, to je jen zlomek toho, co je zde pro návštěvníky připraveno. Mají tu dokonce i peklo.
Oči…

Letošní zavařování

Jooo mirabelky zrály, zlatý mirabelky zrály ale, co z nich?
Jednoznačně marmeládu, a jak řekli, tak udělali. Díky firmě Sencor a jejich zavařovacímu hrnci to šlo raz dva. Zavařovací hrnec lze totiž použít už od prvopočátku zpracování ovoce, čímž jsem se u mirabelek vyhnula zdlouhavému vypeckování první (a né poslední) čtyř kilové várky. Omyté a přebrané ovoce nasypete do hrnce, který se opravdu rychle rozehřeje a výborně se v něm, díky jeho velikosti, dají z rozvařeného ovoce oddělit pecky i rozmačkávat ovoce. Vzniklé ovocné pyré jsem pasírovala přes síto, aby byla marmeláda nejen bez pecek, ale i šlupek a vešla se nám do hrnce.
I když to doma někdy tak vypadá, závodní jídelna opravdu nejsme a hrnce máme jen v klasických velikostech. Jelikož jsem si přála vyrobit marmeládu, kterou bych mohla dát i dcerce, přidala jsme jen malé množství cukru (ovoce samotné bylo krásně sladké) a želírovací přípravek.

Už jen nalít do skleniček, které ke konci procesu výroby marmelády, přijdou opět doSencor…

Vývar stále po ruce

Jak říká manželův tatínek: " Ta holka s jídlem mít problémy nebude!".
Vždycky když to slyším si v hlavě zase říkám já:  "Hlavně to nezakřikni! ". Jojo zatím je moc pěkně žravá, nezáleží zda se jedná o snídani, oběd nebo lehkou svačinku, jídlo rychle mizí v žaludku malého strávníka. Poslední dobou jsme k jídlu přidaly ještě spousty pohybu a to nás obou. Hlad mé dítě udrží v jídelní stoličce v průměru prvních 10 soust. U svačiny je to skoro všechno, u obědu ani ne půlka. Poté začíná přemisťování dítěte z bodu A do bodu B, další sousta si vychutnává u maminky na klíně a další už ve stoje na zemi nejlépe s hračkami v ruce. Když se u plotny rozvášním a jídla je opravdu víc než dost, lezu po čtyřech za ní a dojídám ho já na kolenou mezi plyšákama a stavebnicí.
Pevný řád, jíst u stolu jako člověk a svépomocí mojí princezně ještě chybí, ale to jsou cíle, které máme ještě před sebou a bude zábava je  spolu plnit. Její štěstí v očích, když otevírá pusu a přitom si může hrát, j…

Soutěž s Alete

Doba dovolených se blíží, výlety jsou v plném proudu  a ne vždy a ne všude jsou připraveni na malé strávníky a tak se hodí mít s sebou  zabalenou svačinu, oběd či večeři. Proto jsem pro Vás  společně s firmou Alete připravila jedinečnou soutěž o 3 balíčky výrobků pro malé objevitele, které se právě do batůžků rodičů budou hodit.
Výherci  tak budou moci vyzkoušet výborné jogurtové dezerty s příchutí borůvka a jahoda, mléčnou kaši se sušenkami, několik druhů dětských příkrmů ( v balíčku je zastoupena každá věková hranice) a jako sladkou tečku nové štrůdlíky s ovocnou náplní.
Jak soutěžit?  Na Facebooku soutěžíme o 2 balíčky, stačí dál like stránce MD Blogu a firmě Alete CZ/SK a do komentáře napsat CHCI SOUTĚŽIT, o třetí balíček se soutěží na Instagramu, kde si mě přidejte do sledování a do komentáře napište také CHCI SOUTĚŽIT. Že nemáte ani Facebook natož Instagram? Ale čtete můj blog a chcete zkusit štěstí? Tak komentujte tento článek a do slosování zařadím moc ráda i Vás. Soutěžit můžete o…