Nový pomocník do domácnosti od značky SENCOR
je prostě jedním slovem boží. Respektive díky němu, jsou připravované pokrmy boží! Domů nám přibyl malý strávník, u kterého jsem ráda, že vím, čím se cpe. A tak když se u nás zabydlel domácí robot od Sencor STM 6356 došlo krom přípravy těsta na chleba i na housky. Objevila jsem, vyzkoušela jsem, zamilovala jsem se a nyní se s Vámi podělím o skvělý recept na lahodné domácí housky.
400 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
1 střední (cca 100 g) vařená brambora
20 g droždí
35 g rozpuštěného sádla
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
vejce na potření
na posyp - kmín, mák, hrubozrnná sůl, lněné nebo sezamové semínko
Do zadělávací mísy od robota naliji na mouku s rozdrobeným droždím vlažné mléko, přidám nastrouhanou vařenou bramboru, sádlo, sůl, cukr a nechám robota hnětat. Samozřejmě by to šlo i ručně, ale výsledek s robotem je viditelný (minimálně Vás nebudou bolet ruce). Ve stejné míse nechám těsto v teple nakynout, vykynuté ho rozdělím na cca 10 bochánků a ještě na pečícím papíře nechávám trochu dokynout. Po té se stačí rozhodnout buď pro raženky, pletýnky nebo bulky na burgry, každopádně vše je třeba potřít rozšlehaným vajíčkem a posypat tím, co máte nejradši a péct. V horkovzdušné troubě peču 18 minut na 180°C.
Výsledek je prostě slast na jazyku. Vřele doporučuji všem, kdo už má dost gumových housek, protože když toto jednou okusíte nebudete chtít jinak.
je prostě jedním slovem boží. Respektive díky němu, jsou připravované pokrmy boží! Domů nám přibyl malý strávník, u kterého jsem ráda, že vím, čím se cpe. A tak když se u nás zabydlel domácí robot od Sencor STM 6356 došlo krom přípravy těsta na chleba i na housky. Objevila jsem, vyzkoušela jsem, zamilovala jsem se a nyní se s Vámi podělím o skvělý recept na lahodné domácí housky.
400 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
1 střední (cca 100 g) vařená brambora
20 g droždí
35 g rozpuštěného sádla
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
vejce na potření
na posyp - kmín, mák, hrubozrnná sůl, lněné nebo sezamové semínko
Do zadělávací mísy od robota naliji na mouku s rozdrobeným droždím vlažné mléko, přidám nastrouhanou vařenou bramboru, sádlo, sůl, cukr a nechám robota hnětat. Samozřejmě by to šlo i ručně, ale výsledek s robotem je viditelný (minimálně Vás nebudou bolet ruce). Ve stejné míse nechám těsto v teple nakynout, vykynuté ho rozdělím na cca 10 bochánků a ještě na pečícím papíře nechávám trochu dokynout. Po té se stačí rozhodnout buď pro raženky, pletýnky nebo bulky na burgry, každopádně vše je třeba potřít rozšlehaným vajíčkem a posypat tím, co máte nejradši a péct. V horkovzdušné troubě peču 18 minut na 180°C.
Výsledek je prostě slast na jazyku. Vřele doporučuji všem, kdo už má dost gumových housek, protože když toto jednou okusíte nebudete chtít jinak.
Komentáře
Okomentovat