Přeskočit na hlavní obsah

Svačina jako od maminky

Jako dalším partnerem mého blogu, 
který nás nechal nahlídnout pod pokličku ve své kuchyni a to doslova, je firma Alete. Německá značka, která pro malé objevitele vyrábí dětskou výživu té nejvyšší kvality.
Nastal čas, kdy jsem nejen polední, ale i odpolední a dopolední kojení nahradila ovocem, jogurty a dalšíma dobrůtkama, se kterýma jsem chtěla svého pišišvora seznámit. Naše ovocné začátky byly překvapivě krušnější než ty zeleninové, ale i ovoci nakonec Emilka přišla na chuť. Od té doby je na každodenním  programu a pomalu se zvyšuje i počet ochutnaných druhů.
Byť má v pusině zatím jen dva zoubky s kousky jablíček, hrušek a banánů se pere statečně. Každopádně alotrie, které si při jídle můžeme dovolit doma se né vždy dají provádět na cestách a návštěvách. Navíc hlavně v zimě se stává, že ovoce nabízené v obchodech není vždy takové, za které bych chtěla utratit  peníze. V tu chvíli je ideální čas na balené ovocné příkrmy, právě takové jaké jsme mohly vyzkoušet my.
Bio banánovo-broskvový s rýží a Bio jablečno-banánový s celozrnnými obilovinami jsou první nezeleninové příkrmy, které Emilka vyzkoušela. Spokojenost s jejich chutí byla poznat na rychlosti, s jakou slupla celé 190 gramové balení. Díky obsahu ovoce v bio kvalitě a bez přidaného cukru vím, že jsem Alete vybrala správně.
Proto pokud Vám doma pomalu roste malý Otesánek, jako nám, a nechcete aby na jeho seznamu: "Jed jsem sněd jsem",  byla máma a táta, určitě vyzkoušejte ke svačině výrobky Alete. Pro bližší informace o složení jedné i druhé ovocné mňamky a celou nabídku produktů stačí kliknout.



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjl7LwXNIZTlmkgGVgjBRquv6yMF3MfgQqpBr-jOq6UDD_F0IzJORL23FrK7VcKp8mY_QKRiaE1rPmw1NOkxpTTvpztltgk2XS9YnyrV_9s3eR4VhQPkbblFmyhKhpM1_EGQF_URsGNzkQ/s200/Alete+logo.png
Vychutnejte si MD Blog jako Android aplikaci 


Registrace novinky z blogu zde 

MD Blog moje mateřství uveřejňuje články na téma děti, móda, fitness a cvičení, fotografování,  vaření a recepty, výlety,
recenze na produkty, novinky i videa, zprávy, jídlo, rady, tipy i triky 

Komentáře

Oblíbené

Učící věž

Učící věž - kdo nemá dítě nejspíš nikdy neslyšel! Jedná se o další vymoženost pro rodiče k usnadnění života s malým zvídavcem . I já se dostala do situace, kdy jsem zvažovala, zda něco takového nebudu potřebovat. Není to jen zbytečné vyhození peněz a další krám do bytu? Na různých internetových diskuzích jsem četla zkušenosti maminek, koukala jsem na prodejce a díky manželovi kutilovi, jsem jednu chvíli zvažovala vyrobit si vlastní. Haha nic se nekonalo a dítě mi víc a víc viselo na nohavicích , když jsem potřebovala pracovat u kuchyňské linky déle než dvě minuty, kdy dokázalo akceptovat, to že moje pozornost patří jídlu na plotně a né jemu. Chvíli jsem zvládala nechávat dítě sedět v koutě na lince - její nadšení z toho jak mi vidí pod ruce, bylo nepopsatelné, takže věž potřebovat budeme! A tak jsem narazila na firmu   Justwood ,  která prodává úžasnou věž Leea . Čím si mě tento výrobek hned omotal kolem prstu, je jeho variabilita - v "základním provedení" získáte kr...

Botanicus Ostrá

Nemohu se dočkat, až se s Vámi podělím o tip na výlet tohoto  týdne,  navštívili jsme totiž jedno z nejkrásnějších míst za poslední dobu -  Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus. Pár kroky přes vstupní bránu se z 21. století vrátíte do malebné minulosti. V dáli je slyšet práce kováře s kovadlinou, ženy vyrábí kožené váčky, svíčky nebo zdobí perník, dráteník i košíkář ukazují svůj um. Vyrobit si papír, vyrazit minci nebo vyrýžovat zlato, to všechno a mnohem víc  si můžete vyzkoušet . Že já jsem dost často jako v Jiříkově vidění a nadšená ze všeho jako malá holka, s tím se celkem počítá, tentokráte jsem ale malou holku viděla vedle sebe a myslím tím svého manžela. Oči nám kmitaly po plánku, po okolí, nohy nevěděly kam se dřív vydat . Všechno si projít a nic nevynechat. Rychlá porada a honem do směnárny, v celém centru se totiž platí groši, prostě do minulosti se vším všudy.  Dopoledne utíkalo a přihlásil se dcerky spánek, schrupla si v překrásných...

Kojící korále

Znalí ví. Neznalí,což jsem do nedávna byla i já, možná tuší a nebo jsou úplně mimo mísu, k čemu jsou kojící korále. Já žila v naprosto milné představě o marketingovém šílenství kolem produktu stimulujícím laktaci. Ani jejich krásné barvy a výrazné tvary mě nepřiměly změnit názor, věřila jsem, že zas někdo chce vydělat na nešťastných maminkách, které chtějí své prtě kojit a nejde jim to. V tom jsem možná měla trochu pravdu, o nešťastné maminky jde, ale o ty, co mají při kojení místo mírumilovných a klidných miminek, líté saně a dravé šelmy. I já mám tu čest sledovat přeměnu doktora Jekylla v šíleného Hyda, který ukrutnou silou rve vlasy, zarývá své  drápy do kůže a drtí mezi prsty vše, na co dosáhne, což je při kojení na 99% prso.  Kojící korále tak zachránily vlasy, které mi po porodu ještě nevypadaly, chrání kůži dekoltu a prsou před štípanci a rýpanci mého škodíka, který si vesele hraje s korálky různých barev a velikostí. Ať už kojím v sedě nebo v šátku, kde korále fung...

Nastává doba housková

Nový pomocník do domácnosti od značky SENCOR je prostě jedním slovem boží . Respektive díky němu, jsou připravované pokrmy boží! Domů nám přibyl malý strávník, u kterého jsem ráda, že vím, čím se cpe. A tak když se u nás zabydlel domácí robot od Sencor STM 6356 došlo krom přípravy těsta na chleba i na housky . Objevila jsem, vyzkoušela jsem, zamilovala jsem se a nyní se s Vámi podělím o skvělý recept na lahodné domácí housky . 400 g polohrubé mouky 250 ml vlažného mléka 1 střední (cca 100 g) vařená brambora 20 g droždí 35 g rozpuštěného sádla 2 kávové lžičky soli 1 kávová lžička cukru vejce na potření na posyp - kmín, mák, hrubozrnná sůl, lněné nebo sezamové semínko Do zadělávací mísy od robota naliji na mouku s rozdrobeným droždím vlažné mléko, přidám nastrouhanou vařenou bramboru, sádlo, sůl, cukr a nechám robota hnětat. Samozřejmě by to šlo i ručně, ale výsledek s robotem je viditelný (minimálně Vás nebudou bolet ruce). Ve stejné míse nechám těsto v teple nakynout, vyky...

Jak na imunitu

Musím zaklepat Emilka nebývá nemocná. Každopádně tento způsob zimy, zdá se mi býti poněkud nešťastným. Střídání teplot mezi mínus třemi a plus skoro patnácti stupni, prostě normální není. Takže jak jinak dorazila i do našeho okolí chřipková lavina . Jak se jí bránit?  Určitě hodně ovoce a zeleniny, ale přeci jen mám pocit, že je potřeba to ještě něčím podpořit,  a jelikož se u nás doma velmi dobře daří úžasně rostlince jménem rýmovník , již několikátý rok z něj dělám sirup. Otrhám cca 15-20 listů, důkladně omyji a zaliji litrem horké vody. Dále přidám na kolečka nakrájený jeden pomeranč a jeden citron (oboje loupu, bohužel nevěřím, ani na bio citrusy bez chemikálií na slupce). Po 24 hodinách přes plátýnko sliji a pořádně vyždímám, aby se co nejvíc šťávy dostalo do vzniklého výluhu, přidám 0,5 kg třtinového cukru a vařím dokud nevznikne sirupová konzistence. I když je to sirup, mám ho klasicky ve skleničkách od přesnídávek, dnem vzhůru ho nechávám vychladnout a užíváme pr...